Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Slott i Östergötland

I Östergötland finns flera slott som är öppna för besökare att besöka. Klicka på symbolerna i kartan för att gå vidare till respektive slotts hemsida. Du kan också ladda hem sidan som pdf.

 

Karta över slott som är öppna för besök i Östergötland

Bjärka-Säby slott Charlottenborgslott Ekenäs slott Linköping slott Ljungs slott Löfstad slott Stegeborg slott Vadstena slott

 

 

Exteriör Ekenäs slott

3. Ekenäs slott
Ekenäs slott är ett av Sveriges bäst bevarade 1600-talsslott. Upplev en guidad tur genom 400 år eller gå en spökvandring. Träffa Riddare på Riddarspelen eller var med på en mysig julmarknad. Det finns mycket att uppleva vid detta sagoslott.

 

Exteriör Löfstad Slott

6. Löfstad Slott
På Löfstad Slott erbjuds du lummiga parkmiljöer med en visningsbigård och en kryddträdgård. Du kan handla i slottsbutiken och studera årets utställning. Efter en trevlig guidning kan du koppla av i värdshuset.

Exteriör Linköpings slott

4. Linköpings slott
Linköpings slott är en slottsbyggnad i Linköping, Östergötland. Slottet är Sveriges äldsta bevarade profana byggnad med delar från 1100-talet. I slottet ryms Linköpings slotts- och domkyrkomuseum.

 

Bild på Stegeborgs slottsruin

7. Stegeborg slottsruin
Ruinen ligger naturskönt på en ö full av riddarromantik. Runt ön finns unika pålspärrar från vikingatid. Det finns också en mysig Örtagård och en fruktträdgård.

 

 

Tillbaka

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia