Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Månadens

Film

Bild från filmen Kulturarvspatrullen

Följ med på en guidning av gravfält och växtlighet i Prästgårdshagen i Östra Tollstad, Mjölby.
Guider är Anders Persson och Lars Frölich.
Producerat av Kulturarv Östergötland och Östergötlands museum.

Se filmen

Föremål

2014_07_01_svard.jpg

Svärdet från Hästholmen hittades av amatördykaren Bengt Örtengren hösten 2000, när han och kamraten Mikael Hägg var ute och dök norr om hamnen i Hästholmen. På botten nedstucken mellan några stenar stod ett märkligt föremål.

Läs hela artikeln

 

Nyheter

Boken om Gårdar i Bankekind

bild från boken

Bankekinds hembygdsförenings "Gårdar i Bankekind" finns nu tillgänglig på USB-sticka. På stickan finns även samlade bilder från verksamheten under 30 år

Besöksmål på hemsidans meny

En kartikon över Östergötland

Nu öppnar vi för besöksmål och upplevelser på Kulturarv Östergötlands hemsida. Nu finns strukturen och det är bara att mata in länkar och artiklar. Så har du tips på platser, aktiviteter eller artiklar, skicka ditt förslag till oss.

Kurage -Hantverk, historia och reenactment

Bild på reenactment, fotdragoner i Marma nådens år 1719

Läs om hantverk, bygnadsvård, historia och reenactment i museipedagogen Anders Lindkvists blogg. Detta är en blogg som huvudsakligen behandlar historiska hantverk men också levnadsförhållanden förr.

Bigård för visning

Bild på arbete med bikupa

Bin är viktiga insekter för pollinering och honungsproduktion. Människan har ända sedan stenåldern utvecklat tekniker för insamling och skötsel. Den 7 juni kl. 12 invigs en ny bikupa för visning på Löfstad Slott vid Café Smedjan, i samarbete med ÖstgötaBi. Landshövding Elisabeth Nilsson är invigningstalare.

Ny bok om Östergötlands skärgård

Utsnitt från framsidan av boken Upptäck Östergötlands Skärgård

Länsstyrelsen i Östergötland gav i våras ut boken "Upptäck Östergötlands Skärgård". Här presenteras flera smultronställen från vår unika skärgårdsmiljö. Förutom utflyktsmål finns också matnyttig information om natur och kultur. Boken finns på svenska och engelska.

 

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarvostergotland@sverige.nu

Producerat av Teknomedia