Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Månadens...

Promenaden 1914

Promenaden. Bild: Mats Gilstring/Östergötlands museum

Gå en vandring i första världskrigets spår! Sverige deltog inte i kriget, men drabbades ändå. I mars 1918 samlades 3000 linköpingsbor för att protestera mot de höga livsmedelspriserna...

Följ i demonstranternas spår!

Cirkus i Linköping

Entrén till Cirkus i Linköping. Bild: Per Stålebro

I början av 1900-talet byggdes det en cirkusbyggnad i Linköping. Här kunde kringresande cirkussällskap hyra in sig och ha sina föreställningar. Byggnaden finns kvar men används till andra verksamheter idag.

Läs mer om Cirkus

 

Nyheter

Skällviks Borgs Vänner

Bild från 3d-modellering av Skällviks Borg

Skällviks Borgs Vänner är en idéell förening vars huvudsyfte är att levandegöra och verka för bevarandet av borgruinen Skällviks Borg. Förutom fysiska träffar arbetar de med att återskapa borgen som 3d-modell.

Work with sounds - insamling av hotade ljud

Logotyp för insamlingsprojektet Work with sound

Eu-projektet WWS samlar in utrotningshotade ljud från industrin. Allmänheten kan lyssna på de insamlade ljuden på projektets webbsajt. Arbetets museum i Norrköping är ett av sex museum som är med i satsningen.

Kulturarvsdag på CNEMA i Norrköping

Kulturarvsdagen 8/5, 2014. Detalj från CNEMAs salong

Välkommen till vårens kulturarvsdag den 8 maj. Vi träffas i CNEMAs lokaler i Norrköping. Som vanligt är programmet fullspäckat. Anmälan senast 2 maj

Vi ser fram mot en kul dag och din medverkan!

Norrköpings gatunamn

Detalj från karta över stapelstaden Norrköping

Peter Kristensson skriver en bok om Norrköpings alla gator, torg, broar, parker och rondeller. De äldsta gatunamnen tillkom på 1700-talet och i namnen bevaras många personer, platser och företeelser ur Norrköpings historia. "Norrköpings gatunamn" utkommer i höst.

Vykortssamling på nätet

Från Penngubbens hemsida

I Ödeshög finns en samlare av bland annat vykort. Eino Liljegren visar delar av sin samlingen på sin hemsida. Vykorten visar inte bare ett svunnet Ödeshög, även andra platser i Östergötland finns representerade.

 

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarvostergotland@sverige.nu

Producerat av Teknomedia