Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Månadens

Händelse

Matsalen i Löfstad dukad för jul

Axel von Fersen d.y är en av de mest mytonspunna och människor som levat i Sverige. Han föddes 1755 rakt in i det absoluta toppskicket av samhället. Hans liv var fyllt av äventyr, romanser och skandaler. En av de mest kända historierna är hans intima relation med den franska drottningen Marie Antoinette. Men han gillade inte julfirande.

Läs om Axels syn på julen

Månadens

Händelse

 Foto: Linköpings Stiftsbibliotek
Foto: Linköpings Stiftsbibliotek

Den 11/11 klockan 11:00 1918 skrevs vapenstilleståndet under av de krigförande sidorna. 100 år har passerat sedan bläcket torkade på pappret som innebar fred i Europa. En fred som visade sig att inte vara så stabil man hoppats på.

Läs mer om Linköping under första världskriget

 

Nyheter

Ny bok om broderier

Ny bok om broderier

Den 6 december släpptes en ny bok om 50- och 60-talens sprudlande broderier. 

Digital Julkalender

julkalender 2014

Östergötlands musuem har en digital julkalender på sin hemsida. För varje dag kan du läsa om ett nytt spännande föremål.

Ny hemsida Östergötlands Arkivförbund

nyhetsbild ÖLFA.jpeg

Nu har Östergötlands Arkivförbund (ÖLFA) lanserat sin nya hemsida. Hitta information om deras verksamhet, sök i arkiven, läs om Arkivens dag och mycket mer!

Digital Storytelling

Logotyp Kulturarv Östergötland

Kulturarv Östergötland, Länsstyrelsen i Östergötland, Östergötlands museum och Värgårdsskolan i Kisa har deltagit i ett pilotprojekt om så kallat digital storytelling. Se hur ungdomar förädlar kulturarvet – digitalt!

Ny bok om Linköping ute

Linköping-södra-233x300.jpg

I boken "Linköping södra – Från landsbygd till stadsdel" kan du ta del av hundratals fotografier och många historier om stadens södra delar. 

Missa inte anmälan till Kulturarvsdagen!

Marie Ohlsén och johan karlsson.jpg

Glöm inte att anmäla er till höstens Kulturarvsdag på Östergötlands museum. Sista anmälningsdagen är 20/11. Klicka på länken för att läsa mer.

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia