Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Månadens

Föremål - Albert Sjöströms skulpturer

Skulptur av Albert Sjöstörm
Foto: Östergötlands museum

Konstnären Albert Sjöström (1883-1963) jobbade främst med gouache och olja, men det är för hans papperskulpturer som eftervärlden minns honom mest.

Läs mer om Sjöström och se bilder på skulpturer

Månadens

Händelse

Matsalen i Löfstad dukad för jul

Axel von Fersen d.y är en av de mest mytonspunna och människor som levat i Sverige. Han föddes 1755 rakt in i det absoluta toppskicket av samhället. Hans liv var fyllt av äventyr, romanser och skandaler. En av de mest kända historierna är hans intima relation med den franska drottningen Marie Antoinette. Men han gillade inte julfirande.

Läs om Axels syn på julen

 

Nyheter

Förintelsens minnesdag

Camp_ArbeitMachtFrei.JPG

Tisdagen den 27 januari är det minnesdag för Förintelsen. Datumet är satt efter befrielsen av Auschwitz 27 januari 1945. Det uppmärksammas på olika håll i länet. Klicka på länken för att se vad som händer nära dig. 

Januarikonferens för Östergötlands hembygdsförbund

Östergötlands hembygdsförbund

Lördagen den 31 januari håller Östergötlands hembygdsförbund konferens. Platsen är Östergötlands museum. Klicka på länken nedan för att få mer information.

Film om Linköpings hamn

Hamnen kring sekelskiftet

Få Skulle idag förknippa Linköping med hamn och båttrafik. Ändå var Linköpings hamn en av de viktigaste insjöhamnarna i landet en gång i tiden. Linköpings stadsarkiv har gjort en ny film om denna bortglömda historia.

Ta del av Linköpings historia digitalt

Linköpings kommun

På Linköpings kommuns hemsida kan man ta del av Linköpings historia digitalt. Kartor från 1600-1900-talet, adressböcker, stadsfullmäktiges protokoll, tidningar och mer.

Ny bok om broderier

Ny bok om broderier

Den 6 december släpptes en ny bok om 50- och 60-talens sprudlande broderier. 

Digital Julkalender

julkalender 2014

Östergötlands musuem har en digital julkalender på sin hemsida. För varje dag kan du läsa om ett nytt spännande föremål.

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia