Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Månadens

Axel Lillie (1603-1662)

Axel_Lillie_engraving.jpg

Anno domino 1662. Adelsmannen Axel Lillie har dött på det stora sommarslott han låtit bygga för nästan 30 år sedan. Det svenska riket står i det närmsta på sin topp. En stormakt som Axel bidragit till att upprätta. Men hans historia började i den första delen av 1600-talet.

Läs hela artikeln

Miniatyrkyrka i Stavreberg

GG_omslag_mellan.jpg

Vi bjuder på en plats som inte finns med i magasinet "Har du varit här?" utan den här artikeln finns exklusivt på webben!

Läs hela artikeln

 

Nyheter

Östgötadagarna 5-6 september

Östgötadagarna-2015.jpg

åSnart är det dags för Östgötadagarna. Årets tema är barn och därför kommer många av programpunkterna inrikta sig mot yngre besökare. Länk till olika verksamheters program finns nedan.

Boktips från en bibliotekarie

götabiblioteken.jpg

Tvillingsystrarna Emma och Lisen Adbåge, författare och illustratörer presenteras här av bibliotekarie Emelia Sundblad, Mjölby bibliotek. Böckerna vänder sig till de mindre barnen. De böcker som tas upp är b.a. Lilla näsan som är en pekbok och Hästfesten som vann bokjuryns första pris 2014.

Johan Emanuel Thorins foton- utställning och bok

thorin_omslag-300x251.jpg

Den första juli invigdes en utställning av Brukskulutr Åtvidaberg. Utställningen visar folkskollärarens Johan Emanuel Thorins fotografier som visar bygdens förvandling till industriort. Det finns även en bok om Thorin och hans fotografier till salu. Följ länken för att läsa mer. 

Upptäck kulturarv vid sjöar och vattendrag- ny broschyr

länsstyrelsen öst.jpg

På Östergötlands Länssytrelse finns en broschyr om kulturarv vid sjöar och vattendrag. Klicka på länker nedan för att komma till broschyren.

Sommartips

sommarbild.jpg

På Visit Östergötlands hemsida finns flera bra tips om du vill besöka olika intressanta platser i sommar. Följ bara länken.

Magasinet "Har du varit här?" ute!

GG_omslag_mellan.jpg

Nu finns magasiner "Hardu varit här?" ute till försäljning. Ta del av över 30 bortglömda pärlor i länet!

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia